Încă de la primele interacțiuni cu orice veteran al mersului pe două roți, vei afla cât de important este să ai echipamentul corespunzător atunci când ieși la plimbare.

Fie că ești un împătimit al vitezei, sau doar un rider casual, un echipament complet poate să înjumătățească sau să elimine complet riscul unei accidentări serioase.

Așa cum relevă un studiu efectuat de Corpul Pușcașilor Marini din SUA, echiparea cu bocanci cu protecție și armură, poate reduce cu până la 90% riscul de apariție a unei leziuni deschise.

Purtarea echipamentului cu orice fel de întăritură, reduce riscul de apariție a rănilor grave în cazul unui accident cu aproximativ 30%.

Parte a CorpuluiEchipament de ProtectieReducerea Relativă a Riscului de
Orice fel de RanăRană deschisă
Picioare/glezneBocanci generici53%76%
Mână/ÎncheieturăMănuși Moto + Armură45%73%
Picioare/glezneBocanci Moto + Armură45%90%
PiciorPantaloni MOTO + Armură39%59%
Partea superioară a corpuluiGeacă Moto + Armură23%63%

În acest sens, EchipaMOTO s-a gândit să vă ajute și să prospecteze piața pentru voi pentru a găsi echipamentul potrivit pentru următoarea ieșire moto.

Conform Administrației Drumurilor și Autostrăzilor din Statele Unite, echipamentul de protecție recomandat este format din: cască, geacă, pantaloni, mănuși, bocanci și ochelari de protecție, așa că mai jos veți găsi câte variante din toate cele menționate anterior, o variantă de buget și o variantă premium.

CASCĂ

De Buget – Icon Airflite

O cască excelentă ce poate fi customizată după bunul plac. Aceasta vine într-o gamă variată de culori.Cumpărătorii vor avea parte de o carcasă din policarbonat turnată prin injecție, o aerisire robustă prin 4 guri de ventilație, o căptușeală detașabilă și un nivel de siguranță mondial care corespunde sau depășește specificațiile pentru standardele DOT, ECE, SAI și SG.
Noaptea cred că arăți ca o panteră cu această cască.

Premium – Bell Race Star Flex DLX

Numele Bell Star are o istorie îndelungată, iar Flex DLX Bell și-a îmbunătățit casca folosind o coajă exterioară refăcută strategic, care variază grosimea (crescând în anumite zone și scade în altele) și actualizează materialul în sine, cu o compoziție de carbon de 3 k.

Nu este o cască ieftină, dar prețul măricel aduce după sine tehnologia Flexx patentată de către BELL, material interior anti-microbian Virus CoolJade și bureți de obraz Magnefiusion ce asigură comfort și o potrivire anatomică optimă, precum și un câmp vizual îmbunătățit, grație sistemului RaceView.

Geacă

De Buget – Alpinestars Ast Air

Am ales geaca celor de la Alpinestars pentru că este făcută din materiale textile 600 denier poly-fabric foarte rezistente ce încorporează panouri din plasa elastice plasate strategic pe față, spate și brațe pentru un flux de aer optim. Protecții detașabile și reglabile certificate european CE Bio Armor pentru umeri și coate, acestea fiind ușoare subțiri. asigură o rezistență excepțională la impact.

Premium – Alpinestars SP-1 V2

Pentru cei care să se dea pe moto înseamnă să fie și la modă, recomandăm geaca Alpinestars SP-1 V2, făcută din piele de bovine cu o grosime considerabilă, geaca are porțiuni elastice la mâneci, laterale și umeri pentru a se așeza mai bine pe corp. Ce mi-a atras atenția la nivel de siguranță, sunt cusăturile ce au fost făcute cu un fir de o rezistență deosebită.

Pantaloni

De Buget – Adrenaline Soldier

Soldier este un nou model de pantaloni textil universali pentru bărbați, dedicat plimbărilor urbane și turistice. Combină stilul clasic, performanța decentă la un preț accesibil pentru oricine. Pantalonii sunt confecționați dintr-un material durabil numit MaxDura cu membrană integrată și căptușeală termică detașabilă. Au protecții certificate pentru genunchi și șolduri, precum și orificii de ventilație pe coapse asigurând o ventilație plăcută a fluxului de aer în zilele călduroase. Modelul Soldier are, de asemenea, picioare cu fermoar, care facilitează punerea cizmelor înalte de motocicletă.

Premium – Acerbis Adventure

Italienii de la Acerbis ne aduc pantalonii numiți Adventure. Pantalonii au fost gândiți pentru dual sport, executați din materiale premium, își fac loc în lista noastră de pantaloni în categoria meritată. Pantalonii sunt făcuți din poliester, iar pe interior au membrana impermeabilă și detașabilă UREMAX™ 5000/5000ml, la exterior, pantalonii sunt îmbrăcați în poliester de mare densitate.
Toate acestea fac ca echipamentul să fie certificat CE EN 1621-1.

Mănuși

De Buget – NORDCODE GT-CARBON

Grecii de la NORDCODE ne aduc mănușile GT-Carbon, niște mănuși scurte de vară care după părerea noastră, sunt foarte elegante fără a face rabat de la elementele de protecție necesare pentru orice motociclist.
Mănușile sunt făcute din piele și au inserții de fibră de carbon la nivelul aticulațiilor de la degete, inserții moi pe falange, palmă ranforsată și pentru un plus de confort, dosul palmei este perforat.

Premium – Alpinestart SP-5

Propunerea noastră pentru mănuși premium sunt cele de la Alpinestars, mai precis, modelul SP-5. Acestea sunt executate dintr-o piele cu rezistență la abraziune, granulație completă și dotat cu o protecție pentru articulațiile degetelor din polimer, SP-5 oferă niveluri ridicate de protecție, mișcare și confort.

Cizme

De Buget – Oxford Touring Warrior

Pentru varianta noastră de buget, am ales o pereche de cizme de la Oxford, motivul pentru care aceste cizme au ajuns aici este pentru că se potrivesc mai multor stiluri vestimentare și de mers, păstrând toate elementele de protecție. Cizmele sunt făcute din piele naturală rezistentă la abraziune și au protecții pentru călcâi, partea din față a piciorului și gleznă.

Premium – Alpinestars Corozal Adventure

În descrierea dată de producător pentru aceste cizme vei auzi cuvinte precum mecanism bio-mecanic, membrană Drystar, talpă din cauciuc vulcanizat și injectat, presate la rece, dar pe scurt, sunt niște cizme al dracu’ de frumoase (plus că și eu am o slăbiciune pentru maro).
Cizmele sunt certificate cu standardul EN13634:2010 așa că puteți să vă dați cu stil și protejați.

Concluzie

Niciun echipament de protecție nu poate să înlocuiască ceea ce ține doar de motociclist și anume, un stil de mers decent cu respectarea regulilor de circulație, în special a celor de viteză și multă băgare de seamă.